EL PROJECTE

El projecte BREATHE consisteix en la realitzaci de tallers d'expressi teatral als centres educatius de justcia de Catalunya amb l'objectiu final de crear una obra teatral que esdevingui al mxim professional possible. Aquest projecte, concretament, es presenta al Centre Educatiu de Justcia de Can Llupi on es realitzar primerament, tot i que Mousik pretn que el projecte pugui fer-se extensiu a altres centres de justcia per a menors i en una segona fase del projecte s realitzar una nova obra de teatre al Centre Penitenciari de Brians (Dones).

La mayora de los navegadores aceptan como estndar a las cookies y, con independencia de las mismas, permiten o impiden en los ajustes de seguridad las cookies temporales o memorizadas.

BREATHE vol aportar aire a joves i dones que, actualment, es troben en situaci de risc d' exclusi social i treballar aspectes com la superaci, la confiana en un mateix, el treball en equip.

El projecte segueix aquest esquema: creaci d?improvisacions per tal de donar a conixer les inquietuds dels participants a la iniciativa, creaci d' una primera dramatrgia, creaci del personatge, creaci d'un argument, treball amb la veu i el cos, creaci de l'escenografia, l'attrezzo i disseny de vestuari, incorporaci de la msica i dels efectes sonors aix com disseny de la illuminaci de l'obra i, finalment, la presentaci de l'espectacle final, davant de la resta de companys del mateix centre per tamb cap a la possibilitat de mostrar-ho a altres centres. BREATHE s desenvolupar en funci d'unes estratgies de seguiment en qu professionals amb perfils diferents (direcci, veu i cos, so i escenografia) acompanyaran els joves i les dones en tot el procs per tal de donar-los suport en les diferents facetes de la confecci de l'espectacle. Amb tot, es preveu que la iniciativa permeti als joves i les dones explorar una via artstica i creativa i vehicular les seves inquietuds i preocupacions a travs de l'expressi teatral.

OBJECTIUS

BREATHE com a projecte de treball creatiu i collectiu t els segents objectius directament associats amb els joves i dones dels centres penitenciaris en risc d?exclusi social:

  • Motivar aquests joves i dones per crear una estabilitat personal i social;
  • Oferir l'oportunitat de donar veu a aquests joves/dones per anar ms enll i crear una base cultural que enfronti l'allament social a travs de l'art teatral.
  • Reinserir a la societat els joves i les dones que es veuen privades de llibertat a travs dels valors de la
    creativitat i del talent, poques vegades expressats per aquests collectius;
  • Fruit de la producci d'una obra teatral, crear un patrimoni de base cultural que estigui sostingut en el
    temps;
  • Oferir un ambient de construcci i democratitzaci cultural en els diferents nivells de la nostra societat.


Sol·licitem el seu permís per obtenir dades estigueu & iacute; stics de la seva navegaci & oacute; en aquesta web, en compliment del Reial decret llei 13/2012. Si continua & uacute; a navegant considerem que accepta l'ús de galetes. OK | Mes informació